Sefedin Fetiu as a Researcher and Creator of Creative Literature Cover Image
  • Price 4.00 €

Sefedin Fetiu si studiues dhe krijues i letërsisë
Sefedin Fetiu as a Researcher and Creator of Creative Literature

Author(s): Fadil Grajçevci
Subject(s): Recent History (1900 till today), Albanian Literature, Cultural Anthropology / Ethnology, Philology
Published by: Instituti Albanologjik i Prishtinës
Keywords: Sefedin Fetiu;

Summary/Abstract: Pesëmbëdhjetë vjet më parë, më 19 maj të vitit 2000, u nda nga kjo botë njëri prej shkrimtarëve që la gjurmë të rëndësishme në zhvillimin e romanit shqiptar, kritiku e studiuesi me akribi të dalluar kërkimore në fushën e dijes, atdhetari dhe veprimtari i madh i Lëvizjes sonë kombëtare, Sefedin Fetiu, i cili në forma të ndryshme gjithë jetën ia kushtoi luftës së dritës së diturisë kundër errësirës së paditurisë, luftës së të drejtës kundër të padrejtës, luftës së të vërtetës kundër gënjeshtrës dhe të padrejtës.

  • Issue Year: 2015
  • Issue No: 45
  • Page Range: 281-284
  • Page Count: 4
  • Language: Albanian